Facebook

Twitter

Copyright 2018 AloraNet.
Tüm hakları saklıdır.

(212) 219 19 24

Facebook

Twitter

Arama

Menu

 

Author: Nil Karaman

Yatırımla Türk Vatandaşlığının Koşulları

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda yabancı yatırımcıların Türk vatandaşlığını kazanmalarına olanak sağlanmış olup 18.09.2018 tarihinde Cumhurbaşkanı kararı ile yeni düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre aşağıdaki şartlardan herhangi birini sağlayan yabancı, Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir: En az 500.000 Amerikan Doları sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği, En az 250.000 Amerikan Doları tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şartıyla satın aldığı, En az 50 kişilik istihdam oluşturduğu, En az 500.000 Amerikan Doları tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı, En az 500.000 Amerikan Doları tutarında Devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı, En az 500.000 Amerikan Doları tutarında gayrimenkul yatırım...

Devamını oku