Facebook

Twitter

Copyright 2018 AloraNet.
Tüm hakları saklıdır.

(212) 219 19 24

Facebook

Twitter

Search

Menu

 

Birliktelikle Engeller Çok Daha Kolay Aşılabilir.

Birliktelikle Engeller Çok Daha Kolay Aşılabilir.

”Sorularla Özel Eğitim Hukuku ” kitabının yazarı Avukat Jülide Işıl Bağatur; farklı öğrenen çoçukların eğitimi ve kaynaştırma konusundaki sorularımızı yanıtladı.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1965 doğumluyum, Adanalıyım. Eşimle hukukçu bir  ailede yetişen üçüncü kuşak hukukçularız. 30, 27 ve 15 yaşlarında üç oğlum var.İstanbul’da eşimle birlikte avukatlık yapıyorum. ”Özel Eğitim Gereksinimi Olan Çocuklar ve Eğitimci, Hekim ve Hukukçu İşbirliğinin Sağlanması” tezi ile yüksek lisansımı tamamladım. 2012 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi Özel Hukuk doktoraya devam ediyorum, halen tez yazım aşamasındayım.

Çalışmalarınızdan kısaca bahsedebilir misiniz?

1986 yılında Adana Barosu’na, 1997 yılında İstanbul Barosu’na kayıt oldum. 34 yıllık meslek tecrübem sayesinde Eğitim Hukuku, Engelliler Hukuku, İş Hukuku, Aile Hukuku, Miras Hukuku, Sağlık Hukuku, Rekabet Hukuku alanında  çalışmalar Yapmaktayım. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere yerel yönetimler, okullar, çeşitli dernek ve vakıfların düzenlediği birçok sempozyum, seminer ve toplantılar ile Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği tarafından düzenlenen ulusal kongrelerde çeşitli defalar ”Okulda  Hukuk” , ” Özel Eğitim Hukuku” konularında konuşmacı olarak yer aldım.MEB’in bir Avrupa Birliği Projesi olan ”Özel Eğitimin Güçlendirilmesi” projesine uzman olarak katıldım. ”Mevzuat ve Stratejik Plan” başlığı altında  ” Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi, Uluslararası Sözleşmeler, İlkeler, Standartlar ve Türk Özel Eğitim Mevzuatı açısından Sorunlar, Tespit ve Önerileri” hazırladım. 2014 yılında ise ” Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmesi’ nin  Türkiye’de Uygulanma ve İzlenmesine Destek Pojesi” kapsamında  Aile Bakanlığı’na  ”Eğitim  Hakkı Boşluk Analizi; Engellilerin eğitim hakkı açısından EHİS ile Türkiye’ deki mevzuat ve uygulamalar arasındaki boşlukların ortaya koyması atılması gereken adımlara” ilişkin rehber niteliği taşıması amacıyla proje raporlarına destek verdim.

http://www.oced.org.tr/wp-content/uploads/2018/05/%C3%96%C3%87ED-May%C4%B1s-Haziran-E-Dergi.pdf